7 Eylül 2009 Pazartesi

BU TAKIMIN RUHA İHTİYACI VARDI, ARTIK O RUHA SAHİBİZ.

Takımın federasyonda onaylanmış olan 22 kişilik kadrosunun yaş ortalaması 21,1 süper genç bir kadro;
Ama bu kadar genç bir takımın, tecrübeli oyunculardan kurulu rakibinin önünde özellikle ilk devrede orta sahada yaptığı oyunbozan, top yaptırmayan baskılı oyunu göz kamaştırdı. Bu oyunun sürekliliğini ikinci devrede sağlayamadık, kanının son damlasına kadar saha da mücadele eden ve rakibimiz gibi sezon öncesi kamp yapmamış olan eksik kondisyonlu takımımızın özellikle 70. dakikadan sonra kısmen oyundan düşmesi ve oyuncularımızda krampların olması da bu açıdan çok normal kabul edilmelidir.
Gençlerimiz o kadar istekli ve özverili oynadılar ki, maç 1–1 olduktan sonra, bizi maç öncesi yaptığı açıklamada “düşman” diye niteleyen rakibimizin hocası Coşkun Demirbakan kulübe de oturduğu yerden kalkıp ve oyunu kendine ayrılan teknik alanın ön çizgisinden takip etmek zorunda kaldı.
Bu ağır yüke şayet ayak uydurabilirler ise bu önümüzdeki 3-4 haftalık süreyi herhangi bir sakatlık yaşamadan atlatabilirler ise takımımızın form grafiğinin yükseleceği kanaatindeyim.
Yediğimiz iki golünde yan top olması bu konuda çok büyük zaafımız olduğunu gösteriyor, ayrıca rakibimizin iki golünü de kaydeden Ömer’e atılan derinlemesine ara paslar ile yakaladığı ve kalecimizle karşı karşıya kaldığı bir iki pozisyon da var, fakat savunma oyuncularımızın yerinde müdahalesi ile bu pozisyonlar gol ile sonuçlanmadı.
Özellikle defansımız göbeğini çok iyi kapattığımızı da belirtmem gerekiyor ön libero mevkiini Gökhan, Bilal ve Onur ile kalabalık tutup yine bu oyuncuların alan orta saha ve forvet arkası mevkilerine kadar yaptıkları etkili çıkışlar ve bu kadar geniş alanda basmadık yer bırakmamaları ve rakibe rahat oyun yapma şansı vermemeleri de maçın kaderini etkileyen en önemli etkenlerdendi.
Bu maçı izledikten sonra gençlerimizin mücadelesi kadar bu maçın taktiğini ortaya çıkartan teknik kadromuzun da takdir edilmesi gerektiğini söylemeden edemeyeceğim.
Bu futbolu oynamaya ve oyun taktiğimizdeki küçük birkaç revizyondan sonra bu takımın ilk devreyi sıralamada iyi yerlerde bitirebileceğine inancımda tam,
Bu maçı yorumlayanların maçın skorunu “nasıl olur” ya da “bu bir futbol mucizesidir ve futbol da mucizeler çok sık gerçekleşmez” ya da Coşkun Demirbakan'ın maç sonrası açıklamasında dediği “bu bir iş kazasıdır” gibi beylik laflar ile açıklamaya çalışmalarını ise anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası, bu takımın geçen sezondan beri aradığı “oyun ruhu “ eksikliği vardı, artık bu ruha da sahibiz.


BOLUSPOR: 2 - KOCAELİSPOR: 2

Stat: Bolu Atatürk

Hakemler: Süleyman Abay, Şenol Ersoy, Volkan Akçit

Bolu spor: Atacan, Hüseyin, Erhan, Serdar (Dk 73 Fatih) , İlhan (Dk 73 Uğur ), Erman (Dk46 Erdem ), Bilal, Adem, Ömer, İbrahim, Cemil

Kocaelispor: Metin Erol, Emirhan Önder, Cem Sinan Vergül, Burak Halil, Mehmet Öztonga (Dk88 Koray Göksu), Onur Alkan, Bilal Turgut, Harun Eren,(Dk.62 Hamza Mutlu), Gökhan Meral,(Dk 77 Yunus İlgen), Uğur Daşdemir, Serdar Topraktepe

Goller: Dk. 2 ve Dk. 78 Ömer (Bolu spor), Dk. 12 Harun, Dk. 68 Gökhan (Kocaelispor)

Sarı kartlar: Dk. 77 Metin, Dk. 52 Emirhan, Dk. 74 Burak, Dk. 81 Bilal, Dk. 41 Harun, Dk. 45 Serdar, Dk. 89 Yunus (Kocaelispor), Dk. 89 İbrahim, Dk. 90 Cemil (Bolu spor)
TAKIMIMIZIN SAHA İÇERİSİNDEKİ YERLEŞİMİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder