6 Ağustos 2009 Perşembe

Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli;




Gidemediğimiz maçları yorumlamak; maç kadrolarını ve oyuncuların oyunda kalma süreleri üzerinden bir tablo oluşturarak başladım işe ortaya çok güzel bir tablo çıktı.





Futbolun matematiği işte, hocamızın kafasındaki şablonun oluşmadığını düşünenler bu noktada ne kadar yanıldıklarını ortaya koyuyor gibi, (bu tespiti yerel basınımıza atfediyorum.)



Kaleci için zaten pek zorlanacak bir durum yok. Ahmet Şahin oynayacak, Metin Erol bekleyecek, Ali Balkaya 3. Kalecimiz olacak. Emrehan Ceylan ise şimdiye kadar süre alamaması ile büyük bir soru işareti olarak bekliyor.


Defansın göbeği için ise seçmelerden gelen tek oyuncu olan Abdullah Ceylan ve İsmail Konuk üzerinde ısrarcı olduğunu maçlarda aldıkları sürelerden anlayabiliyoruz. Bu mevkii şayet Reşad Sadigov ile anlaşma sağlanırsa tam olarak şekillenmiş olacak.



Defansın sağı içinde bir forma savaşı olmalı çünkü bu mevkii de oynayabilen Emirhan Önder, Mehmet Öztonga, Burak Halil var, sol kanat ise tam bir muamma yeni gelen Bülent Uzun dışında bu mevkiinin başka talibi görünmüyor. Bu kanadın hücuma dayalı yönü içinde Emrah Kol dışında Serdar Topraktepe var. Hazırlık maçlarında bu kanatta savunmaya dayalı ve hücuma dayalı mevkilerde Cihat hocanın kimleri oynattığını çok merak ediyorum doğrusu,



Orta sahanın ortası için ise Cihat Hoca, Bilal Turgut, Uğur Yasan, Onur Alkan ve Oktay Pop arasında bir karar veremediği oyun içinde verdiği sürelerle ortada, orta sahanın sağı içinde Ramal Hüseyinov ve Uğur Daşdemir i deniyor olmalı. Orta sahanın hücuma dönük oyuncuları için Tevfik Altındağ ve deneme de olan Galip Ayvaz, Felipe Batista, Lawal Jarqui var, umarım bu mevkii için de iyi bir yabancı alırız.



Forvet mevkii için Maxwell ve Ali Bayraktar dışında pekte alternatifimiz yok zaten oynanan 4 maça da Maxwell ile başlayıp, ikinci 45 dk. da ali bayraktarı oyuna almış hocamız,



Son olarak hiç oynama şansı bulamayan Şamil Ünal ve M. Ali Kurtuluş var iki eksik noktamız için bu oyuncularında takıma katılması çok önemli. Bu oyuncuların durumları da göz önüne alarak defansın göbeği (Sadigov gelirse bu konu kapanır.) ve takımın sol kanadı (savunma ve hücum yönünde) ayrıca forvet mevkiine takviye şart gibi gözüküyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder