7 Nisan 2010 Çarşamba

Retired Jersey Number #41

“Dünyanın bütün kulüplerinin efsane isimleri var. Fenerbahçe"de Lefter, Cemil Turan; G.Saray’da Metin Oktay, Fatih Terim; Beşiktaş"ta Baba Hakkı, Vedat, Yusuf, Sergen; Bayern Münih’te Beckenbauer, Ajax’ta Cruyff, daha pek çok kulüp ve pek çok isim sayılabilir.” (1)
Özgür Kocaeli Gazetesi/İsmet ÇİĞİT

Sn. İsmet ÇİĞİT'in bir yazısından yaptığım alıntıda betimlemeye çalıştığı EFSANE çerçevesine bizim camiamızda sığan tek adamdır. KAPTAN SERDAR TOPRAKTEPE...


Retired Jersey bir NBA klasiğidir aslında, takımı için varını yoğunu ortaya koymuş, takımın ismi geçince hatırlanan, o camia için vazgeçilmez olan oyuncuları onore etmek için düzenlenen bir ritüeldir. (Oyuncu ile birlikte emekli olan forma diye türkçeye çevirsek herhalde yanlış olmaz.)


Nereden bakarsanız bakın Kaptan SERDAR'da bu hakkı elde etmiştir.


Bu sezon sonu aktif futbol yaşantısını noktalayacağına dair duyumlar kuvvetleniyor, (ki bu bir sene daha ertelene bilir bence)


Bu nedenle bu isteği dile getirme durumu oluştu, gerekli kamuoyu oluşturulmalı ve 27 nisan'daki kongre de bu durum dile getirilmelidir.


41 numaralı forma KAPTANIN sırtından asla çıkmamalıdır. Futbolu bıraktığı gün sırtında 41 no'lu forması olmalıdır, bu forma KAPTAN ile birlikte emekli olmalıdır.
DİPNOT: "Şanlı tarihimizi incelersek diğer değerli oyunculara haksızlık olur." Serzenişlerini duyar gibi oldum bu yazıyızı bitirdiğimde ama olsun yinede bu isteğimde ısrarlıyım, KAPTAN bu güzelliği bence hak ediyor.

2 yorum:

  1. hep istediğim şeydir şu olay. bi çok kişi onun sayesinde kocaelisporlu olmuştur belkide. zamanında yanlışları oldu ama adam harbiden. bu tribünler ona küfür etti yeri geldi. biz bile adam gibi duramıyoruz o ise bu klübün bi parçası artık. böyle adamlarla takım olunuyor. her takımda her dönem böyle adamlar olmalı..

    YanıtlaSil
  2. sadece bu hafta gördüğü kırmızı kartla bile bu hakkı elde etmiştir, o sadece bir futbolcu olmanın çok ötesindedir, camiamız için,

    böyle birşey olmasa bile dile getirilmesi gerekir kanaatindeyim...

    YanıtlaSil